Great

Jag känner egentligen inte för att börja blogga på samma sätt som jag gjorde förr. Ett eller två inlägg om dagen. Jag orkar verkligen inte.
Just nu är ja sjuk. Har varit det de senaste fem dagarna. Kul va?

Så jag sitter här och känner mig eländig och vill ha lite medkänsla. Men det ända jag får är en påminnelse om fysikprov om mindre än två veckor.

Jippi.
För att muntra upp stämningen lite lägger jag upp denna glada bild från Johannas fest. Man blir ju glad bara av att titta på den.

TAR EN BLOGGPAUS PÅ OBESTÄMD TID

.

Mans Best Friend

Nyss satt jag och klappade Quattro och kom på och tänka på talesättet "hunden är människans bästa vän". Och jag måste erkänna att det stämmer riktigt bra. Men sen tänkte jag på hur hunden själv tänker (ja i Quattros fall så kanske det inte var så mycket att fundera kring).
I alla år har vi tagit hand om hundarna, gosat med dem, gett dem mat osv osv. Men hundar ska väl egentligen  vara fria och få springa som dem vill?
Även om dem är lojala mot oss och alltid kommer tillbaka när vi ropar, så kanske dem innerst inne vill dra iväg. Och tänk på alla hundar som blir illa behandlade, som pga. våra behov kanske blir lämnade hemma i timmar. Som alltid får rätta sig efter våra liv.
Om man är bästa vänner ska man väl värna om den bästa vänner lika mycket som sig själv. Särskilt när det är ett djur som ger oss så mycket glädje och kärlek. Borde inte vi ge lika mycket?

Det finns vissa som verkligen gör det. Men det finns också dem som alltid sätter sig själv framför hunden. Okej, man kanske inte offrar sitt liv för hunden. Men det finns mycket som vi skulle kunna göra för våra hundar som vi inte gör.

Eller vad tycker ni?
24/9-10

Tja.

Dagen avslutades aningen tidigare och därför sitter jag här nu och känner att helg sitter så jäkla bra nu.
Inatt gjorde jag något jag aldrig gjort förut (haha misstolk). 
Nej, inte det första ni tänkte på.

Jag grät i sömnen. Det var helt sick. Jag drömde att någon dog (kommer inte ihåg vem) och så vaknade jag av att tårarna bara rann nerför mina kinder.

Och jag kunde inte hjälpa att undra hur det kom sig. Hur kommer det sig att jag börjar omdetvetet gråta? Och drömmar över huvudtaget är fasligt intressant.
Jag gillar teorin att drömmar är det verkliga livet och vice versa. Tänk vilka sjuka drömmar du haft. Tänk att det
skulle vara verklighet.

En liten tankeställare. Förresten avskyr jag när folk säger så. Jag vet att jag nyss sa det men jag hatar när folk säger det till mig. Det känns som om jag är korkad på något vis och inte har insett en viss sak och därför borde jag tänka extra mycket på det. Det känns en aning förnedrande.

Nu kan vi ju starta en facebook-grupp om hur irriterande det är så ordnar sig allt. Det är typ så många resonerar. "Åh, jag gillar inte potatismos, då skapar jag en facebook-grupp för oss som inte gillar potatismos"  och sen då? Vad förväntar du dig ska hända?
Återigen kör jag med min dubbelmoral. Jag tror att jag har rekord i att joina grupper. Men ändå. Värt att nämna att jag inte skapar dem.
Men ändå.
Spelar det någon roll?


PUSS ♥Lilla gubben ♥

Bästa Vänner

Fattar ni att jag gick upp HALV TVÅ idag? Okej kanske inte en big deal för vissa. Men jag?! Jag sover max till klockan elva. Jag har en spärr där. Aldrig längre. Någon är trött hoho..

Det är riktigtriktigt skönt att vara ledig idag. Imorgon väntar en lite kortare dag följd av party hos Johanna ♥

Men vet ni vad? Jag satt nyss och kollade igenom min lilla väska full med saker från de gamla goda tiderna och kunde inte låta bli att skratta högt när jag såg lapparna.
Vilka lappar?
Jo lapparna man skickade till varandra på lektionerna såklart. Allt ifrån "Du är bäst!" Till "Jag tror inte att vi kan vara vänner mer, vi bråkar för mycket." Vilka problem alltså hehe.
Det lustiga är att man faktiskt var dead serious - det var ett jävla liv om ditten och datten. Men det som jag tror alla kommer ihåg mest är bästavänkrisen.
Alla har vi gått igenom den någon gång. Vem är min bästa vän? För en bästa vän är ett måste! Det går inte annars. Och det går in med fler än en. Det är okej med många vänner, men bara en bästa vän.
Åh, det var tider det! Vilka problem! Man skulle nog kunna göra en ganska så intressant B-dokusåpa av dramat på låg-mellanstadiet (mestadels mellanstadiet).
Tänk er:

Ska Lisen bli bästis med Sheila eller Anna? Ska Emma och Linnea klara sig igenom bråken eller ska de göra slut på sin vänskap helt? Och vilket bästishalsband ska Rakel välja att köpa? Allt detta och mycket mer får ni svar på i nästa avsnitt av "Bästisarna" (sämst namn, jag vet, men fantasin flödar inte direkt).


Movie night @ Emmas

Rubriken berättar bara halva dagens planer. Resten är inte lika roliga.
Gissa två gånger vad jag ska göra.

Imorgon är det ingen skola för att nån lärare är borta och vi fixa så vi slapp den enda lektionen som hindrade oss från total ledighet. Är man lycklig? JA.

En annan positiv sak är att jag slipper cykla till skolan imorgon. Ni anar inte hur irriterande det är. Alltså det är inte särskilt jobbigt eller så, men tänk er att vara supertrött på morgonen och så ska man cykla i en massa uppförsbackar på en cykel som borde klassas som antik och inte nog med det. Nejnej, så kul ska vi inte ha det. Eftersom att cykeln inte har en enda växel och man inte orkar ta i så mycket på morgonen så får man uppleva den härliga känslan när en gammal gubbe/gumma cyklar förbi en. Riktig självförtroende boost eller hur?

PUSS ♥
Där har vi min fin cykel. Don't you just love it?


Är det fel?

Nuförtiden verkar det vara fel att tycka om sig själv. Alltså vara nöjd med sitt utseende. Det är som någon oskriven regel att man ska tycka att man är lite för tjock, eller har för stor rumpa, för små bröst. Eller något annat.

Hur många gånger har ni inte varit i t.ex. ett omklädningrum med kompisarna och så har den ena börjat klaga på att den har gått upp i vikt och utan att egentligen tänka på det har du svarat "Men slutaaaa, du är inte tjock om är någon som är tjock så är det jag". Och det behöver inte vara sant egentligen. Du bara säger det för att det är vad du förväntas säga.

När man får frågan "vad tycker du är finast hos dig" så blir det knäpp tyst. Vad ska man svara? Man kanske tycker att man har en killer body, men det går inte att säga. Absolut inte. Så man rabblar ur sig ett tyst "mina ögon är väl ok..."

Men om jag är nöjd då?
Om jag tycker att jag ser bra ut. Om jag ser mig i spegeln och inte tänker på vad som kunde ha varit bättre. Och om jag tycker att jag är smal. Och om jag inte önskar att jag såg ut som mina vänner. Är det fel då?
Egentligen vet vi alla att det inte är fel, men det hindrar oss inte från att fortsätta klaga.

Så jag säger det nu: Jag är faktiskt riktigt nöjd med mig själv. Och jag hoppas att ni läsare också är nöjda med ert utseende.Do it all over

Det blir inga bilder förrän imorgon. Då kommer baba hem från en impulsiv fjällresa.
Kom på idag att det är matteprov nästa vecka. Jippi.
Vad är grejen med att man alltid tycks känna att allt kommer att gå bra och att det är  lugnt förrän veckan innan?

Förresten så har jag tänkt rätt mycket på hur vi människor ofta tänker tillbaka på saker och ting och hela tiden önskar att vi hade kunnat få göra om det.
Om det går dåligt på ett prov så kan vi hålla på och tänka i evigheter på att "om jag hade fått göra det igen då hade det gått mycket bättre". Om vi pratar med någon vi är arga på kan vi önska hur mycket som helst att vi hade sagt något annat.
Vi tänker "fan att jag inte sa det, det skulle ha varit så klockrent".

Men varför blir vi aldrig nöjda med det vi gjort? Varför kan vi inte bara gå vidare och acceptera att det var så det gick, det var så vi sa, det är som det är och vara nöjda med det?
Men det kanske är positivt trots allt? Att vi alltid tänker på hur vi kan göra saker bättre, kanske i längden gör oss bättre?
Eller så drar det bara ner oss, så att vi aldrig blir nöjda med oss själva.

Vad tror ni? Är det positivt eller negativt?


Det gick lite felJag vet att det är sämst kvalite på min webcams upplösning. Måste köpa en ny alltså.

Koncentration? Ja tack!

Jag har urfört ett litet expriment.
Nu kanske ni tänker er mig i en labbrock i ett laboratorium med en massa flaskor med svavelsyror och gud vet vad i. Men det var inte ett sånt experiment jag menade.

En gång i tiden så fick jag höra att man koncentrerar sig bättre när man lyssnar på Pachelbels Canon. Jag hade en hel del fysik att plöja igenom idag så jag tänkte att lite koncentration skulle sitta fint. Om sanningen ska fram så har jag alltid velat pröva detta men alltid glömt bort det.

Iallafall så har jag lyssnat på den där Canonen (säger man Canonen?) x antal gånger under tiden jag har pluggat och kommit fram till följande:
JA, jag koncentrerar mig faktiskt bättre.
Kanske är det bara hjärntvätt eftersom att jag har fått höra att det ska vara så.
Eller inbillning.
Men jag uppfattade det som att jag kunde sitta längre och verkligen ta in det jag läste och lösa uppgifterna istället för att ta "pauser" hela tiden.

Så för att se om det bara är jag som tycker så, så kan väl ni läsare pröva på att lyssna på Pachelbels Canon några gånger nästa gång ni pluggar och se vad ni tycker ;)

PUSS ♥

Och svar till Björn: Jag vet att det kanske inte blir riktigt som på Hitlers tid, men det är ändå skrämmande lika metoder SD använder. Jag vet att det behövs rejäl hjälp och förbättring på invandringspolitiken men SD har inte den rätta lösningen. Dem kommer inte att hjälpa invandrarna som redan finns, vem försöker du lura? Det ända dem gör är att smutskasta dem. Det är klart att många är bråkiga och har hög kriminalitet, men vad tror du händer när du kommer till att land där alla har fördomar mot dig och du trängs ihop i ett litet område som Rinkeby och får leva på socialbidrag. Och jag har faktiskt all rätt att vara rädd. Jag blir rädd för hur grymma människor det finns och att det fortfarande finns rasism vilket jag tycker att det inte borde.


13:56

Huvudvärk är inte att leka med. Förhoppningsvis hjälper min kära vän Ipren mig att göra mig av med den ovälkommna grannen i huvudet.

Stack hem från skolan lite tidigare. Mådde inte riktigt bra. Så jag ska skänka resten av dagen åt plugg.
Oj vad roligt.
(lägg märke till sarkasmen)

I'm Outta here

SD i riksdagen? Ni måste skämta med mig!

Jag är uppriktigt sagt rädd.

Förutom att jag är besviken över att röd-gröna ej vann är jag så ARG och besviken på hur främlingsfientliga människor det finns. Jag vill bara åka härifrån. Jag vill inte låta mig styras av ett främlingsfientligt parti.
Jag menar, det var väl så här det gick till när Hitler tog över, aight?
Börja litet, bara ta upp frågorna, dölja de riktiga motiven och sen när man väl har tillräckligt med inflytande så slår man till. Fy fan...

Jag är själv halvIranier, alltså är det ett parti som är fientligt mot halva mig som sitter i riksdagen! Min pappa är född i Iran. Det är alltså ett parti som inte vill ha min pappa i det här landet, som inte vill ha många av mina vänner och familj här. Alla kanske inte förstår den känslan jag har nu. Jag känner mig uppriktigt sagt sårad. Att någon vill göra något så hemskt. Skicka tillbaka folk till krig, svält, tortyr. Eller inte ens låta folk fly hit från det.

Man ska inte behöva känna sig hotad eller mindre värd på grund av ens nationalitet.

Och Sverige ska föreställa ett land med ett jämlikt, utvecklad samhälle. My ass.Tycker att vi kör på Fredrik och Filips taktik inför nästa val.

Vad som är trendigt

På facebook så har jag många vänner från andra länder, till exempel Iran och Kanada. Och en sak jag har lagt märke till är de olika trenderna i hur och vad man ska skriva på facebook.

I Iran så ska man skriva på följande sett (jag skriver på svenska nudå så att ni ska förstå): JaaAAAagg ÄÄlSkaaaR MinA VäääNEr

Ja ni fattar. Stora och små bokstäver mixade och många av dem. Gärna lite engelska inblandad.

I Kanada är det intern skämt eller saker som ingen utom du själv fattar som gäller. Till exempel om du har bråkat med någon : I don't need you anymore, I'm tired of you hurting me och blablabla
Och då ska såklart alla fråga vad som hänt och personen som skrivit det svarar inte eller skriver att den inte orkar prata om det.
I Sverige känns det som om låttexter är det nya. Hela min facebook sida är full med updates från olika låtar, men det kanske egentligen inte är så mycket som det känns som?

Och nu när vi ändå är inne på facebook. Visst börjar det kännas som om inget har hänt förrän det har hänt på facebook? Man är inte ihop förrän det står på facebook, man ska inte gå på en fest om man inte sagt att man ska det på facebook, man tycker inte någonting om man inte har gillat det på facebook osv.

Vad tycker ni? Har facebook "tagit över"?

PUSS ♥


New Again

NU!

Nu ska jag lägga in den nya designen. Förlåt Carole :/

Hoppas ni gillar denna design bättre, för jag kommer inte orka fixa en ny haha.

PUSS ♥

VAL 2010

Om några timmar bestäms vår framtid. Visst är det en ganska underlig tanke?
Jag har egentligen inte engagerat mig sådär jättemycket med tanke på att jag ändå inte får rösta.
Men jag vet vilka jag hoppas vinner valet.

Och enligt omröstningen så ville ni läsare ha en helt ny design och det ska ni få. Jag fixade den redan igår, så jag ska lägga in den snart. Denna design är väldigt enkel, men det är nog lika bra det.

Jag har tyvärr inte photoshop eller nåt så jag kan inte göra coola headers, så jag orkade inte anstränga mig. Jag har cs4 i och för sig, men det går inte riktigt att göra sånt som jag vill göra. Eller så är det bara jag som inte fattar hur man gör.

Förresten. Med tanke på att det är val och allt så gör jag en omröstning på vad ni läsare tycker. Så rösta på bara!


En liten teori

Det finns många tankar och åsikter vida det finns någon gud eller inte. Jag tror inte jag helt bestämt mig egentligen, men jag antar att jag inte tror det. Jag skulle inte kalla mig själv ateist, men någon tro har jag inte.

I vilket fall som helst så har jag hört en teori som jag tycker är ganska intressant.
Jag vet att mina paintkunskaper inte är på topp direkt, men det får duga.Okej om vi nu ser lilla Bob som en "människa" i en 2D-värld. Den där teckningen är hans sätt att se på världen. För honom finns inget 3D.
Detta innbär att han kan inte ta sig in i rummet som inte har någon dörr och hämta den blå frisbeen.

Det är fysiskt omöjligt för honom. Det finns inte. Men jag som lever i 3D-välden skulle kunna stoppa ner handen, ta upp frisbeen och ge den till Bob eftersom att jag ser "över" väggarna. Eftersom att det är 2D (vi låtsas att det går att plocka upp frisbeen).

På samma sätt är det omöjligt för Bob att ta sig till det röda krysset. Det finns ingen dörr dit. Alltså går det inte. Men jag som lever i 3D världen skulle mycket väl kunna ställa mig på det där krysset.
Och i lilla Bobbs deformerade ögon skulle det vara ett mirakel.

För det går väl ändå inte att ta sig in i rum utan en dörr utan att rasera väggarna?
Alltså kan jag göra en massa saker som Bob inte kan. Som han inte ens kan tänka sig. För han kan inte ens tänka sig en 3:e dimension. Han kanske vet att den finns, men hur det ser ut finns inte i hans hjärna. Det går inte att tänka sig.

Men tänk om detta gäller för oss? Tänk om denna gud egentligen bara är människor eller något liknande i en 4:de dimension?
För saker som ses som ett mirakel för oss, eller guds hand kanske helt enkelt bara är en annan dimensions verk?

Det är kanske svårt att tänka sig, men på samma sätt kan inte någon i 2D världen tänka sig en 3D värld. Då kanske det ändå inte är så konstigt att vår defination av gud finns i en fjärde dimension.

Men vad tycker ni läsare?
Skulle gärna vela höra en troendes perspektiv? Är detta möjligt, eller går det inte ihop alls med er ideologi?
Även ni andra får mer än gärna säga vad ni tycker.

PUSS ♥


TACK!

Tack till Carole som fixade designen! ♥

(rösta i inlägget nedan)

V O T E


.

Enligt min blogg har jag skrivit exakt 777 inlägg. 778 med detta.

Just nu blir min design fixad.
Fixar en omröstning sen så får vise vad ni tycker. Det är ju trots allt ni som ska titta på den inte jag.

TIPS

Jag följer ganska många bloggar. Men en blogg som ligger högt på topplistan är följande:
(klicka på bilden för att komma till bloggen)VI ÄR ALLA STJÄRNOR

Min äldsta fasters man berättade en gång följande lilla historia för mig:

När Big Bang uppstod och världen blev till (om man nu tror på det, vilket jag gör) så bildades även gasmoln som så småningom blev till stjärnor. Stjärnor innehåller alla de ämnen som jorden och även livet själv är delvis uppbyggt av. Bland annat järn, aluminum, kol m.m. Detta är ämnen som behövs för att bygga upp planeter och även människor.
När dessa stjärnor efter miljontalsår blev supernovor och exploderade så spreds dessa ämnen ut och bildade med tiden mineraler, vatten, organiska ämnen. Och liv.
Alltså har vi alla stjärnstoft inom oss.
SLITEN

00:29

Inte särskilt sent egentligen. Men jag är dödstrött.
Har haft filmkväll med Michelle och Frida ♥

Syrran är i Knivsta.
Föräldrarna på någon fest. Ensam hemma.
Det är nu jag börjar inbilla mig en massa ljud.
Och skuggor.
Det är nu spotify är räddningen.
Högsta volym.


BOKTIPS:Lite snabbt handlar den om en tjej och en kille.
Vill ni veta mer kan ni läsa boken.

PUSS ♥

Friday, baby

Godmorgon.

Trött?
Välkommen till klubben.

Igår vart det ingen update, jag hade fullt upp. Var på stan med Erik, Erra och Hannes och för en gångs skull så kunde jag gå in på killavdelningen på H&M utan att känna mig en aning ..konstig? Det känns fel att gå in där själv men när man är med killar så känns det bättre. Så äntligen kunde jag leta efter en hatt som jag letat ett bra tag efter. And I found it. Visar sen.
Köpte även ett par tights, ett par ringar och ett halsband för pengarna jag fick av farfar.

Väl hemma var jag sysselsatt med träning, promenad med hunden, Idol och en massa annat.

Vet ni en riktigt bra sak om den här dagen?

DET ÄR FREDAG.


p.s. Ni får bilder på grejorna i eftermiddag, måste rulla vidare till skolan nu ;)


Goodnight Darlin'


Stereotyp? Neeeeej då

Satt nyss och lyssnade på lite countrymusik och la märke till följande (gäller bara kvinnliga sångerskor):

Alla country sångerskor har blont hår

Alla country sångerskor har superlånga, fixade naglar

De sjunger allihopa om den inre skönheten och hur man ska vara sig själv, men går runt och fixar sig själv så att de ser ut som barbies. Dubbelmoralen själv?

De har alla en cowboyhat på sina albumframsidor eller en bild där deras hår flyger vinden

Alla country sångerskors mammor dog när dem var små och dem blev omhändertagna av sina pappor

Allihop är "den lilla tjejen från den lilla staden som är ny i storstaden"

Varenda en har släppt minst ett album där dem sitter med sin gitarr i knät och ler med sina stora vita inte alls blekta tänder

Om dem har en musikvideo så har dem minst en scen där dem stor i ett tomt stall och sjunger eller i en lada

Som ni märker är jag kanske inte världens största fan till dessa sångerskor. Ni måste medge att många av dessa punkter stämmer in på 95% av alla kvinnliga countrysångerskor.
                                                           


Sweet Blue And NaturalHade håret naturligt idag. Satte inte ens på platttången. Mitt hår är så konstigt. Det är en annorlunda frisyr varje dag ,men idag var det lite halvlockigt på ett rätt så fint sätt, så det fick vara så.

Outfiten:

Tröja - JC
Kjol - H&M
Armband - Kapp Ahl och Bik Bok

Jag hade också min nya snygga väska från Cubus, en stor svart sjal och svarta kängor.

The way it was supposed to be

Slutade 11.15 idag.
Soft.

Cyklade till Rosendal och hälsa på vännerna där ♥
Kul, men jag insåg att det är så här det ska vara.
Dem ska gå där och jag ska gå på Skrapan.
Det känns bra att kunna träffa dem ibland men den klassen i största allmänhet passar inte mig alls.

Leona Lewis röst strömmar ut ur högtalarna. Egentligen lyssnar jag inte på henne.
Men idag kändes det rätt.
Om jag hade hennes röst alltså.
Eller Regina Spektors.
Eller Amanda Jenssen.
Fan vad glad jag skulle bli.
Vakna upp och kunna sjunga som någon av dem.


Älskar't

Vet ni att gymnasiet är så mycket bättre än grundskolan?
Jag avskydde grundskolan. Man var mycket mer instängd och..
Jag vet inte.
Ensam?

Gymnsiet ger mer frihet, mer ansvar.
Och på samma gång är det tusen gånger roligare.
Roligare människor.
Hela atmosfären är skönare.

Det beror lite på vilket gymnasie man går på också men Skrapan är iallafall så.

Jag känner att sen jag började gymnasiet har jag blivit socialare.
Jag var aldrig särskilt blyg, men någon spärr hade jag.
Nu är den som bortblåst.
Jag kan prata med vem jag vill utan problem och det bästa är att ingen tycker att det är konstigt.
Det är så det ska vara.


Mornin'

Tja!

Ett litet inlägg nu på morgonen, innan jag drar till skolan. Hade sovmorgon så är rätt så pigg nu. Hoppas att det håller sig resten av dagen.
Efter skolan ska jag cykla iväg till Rosendal och hälsa på min gamla klass.
Det fanns ju vissa roliga människor ;)Min webcam är inte den bästa, men så här ser dagens outfit ut iallafall.

P A R T Y

Har ångest angående hur jag ska fira min födelsedag. Alltså festen.
Tough stuff.


MYS

Salam!

Kom rätt så nyligen hem från att ha suttit ett par timmar på storken med Ester, Kalle, och Julia. Riktigt mysigt ♥
Jag har praktiskt taget släpat mig igenom dagen genom att ha halvsovit på samtliga lektioner och myst i min kofta.

Idag när vi var på storken så satt jag och funderade på hur himla mycket jag älskar det stället.
Visst, man måste paya en del.
Och visst, trevligare personal finns.
Men fan, vad mysigt det är!

Förresten måste väl "mys" vara med i den officiella bloggordboken. Alla bloggare säger att allt är mysigt.
Okej..de flesta. Men det är ett riktigt bra ord. Funkar i nästan alla lägen ;)

Ikväll är TVn min bästa vän och skolböckerna ligger försummade i väskan.
De får inte vara med och leka.(Min mysiga kofta i bakgrunden)

Ångrar nu att jag inte köpte en såndär varm choklad med vispgrädde, men just då hade jag nog mått lite illa av den. Femton chickenbits till lunch är inte att leka med alltså.
Fråga inte ens varför jag åt så mycket.
Eller jo förresten.
Gör det.
"Varför åt du så mycket?"
"Därför att vi hade en jävligt sen lunch efter tre 80-minuterslektioner varav en av dem var idrott."

MISSY HIGGINS ♥Nyupptäckt favorit.
Check her out on spotify.

RÖSTA PÅ MIG I VECKANS TALANG

RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA
RÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTARÖSTA

Chattar med Ryan

.

LONDON CALLING

Nyss ringde telefonen och morbror från London ringde.
Gosh I miss him.
Den där veckan i London förra året var underbar, London är defentivt den bästa stad jag varit i. Jag kan knappt vänta till att åka dit igen. När vet jag dock inte.
Men någon gång ska det bli av.

Just nu sitter jag i lite chocktillstånd över att ha hittat en Eminem skiva hemma. Jag menar hallå? Jag bor i ett hem där endast Kent och persisk musik och 80-talsmusik spelas. Var kom Eminem ifrån?
Jag är lycklig iallafall.
Än är inte hoppet ute när det kommer till min familjs musiksmak.Kulturnatten

Salam.

Kvällen har varit galet rolig. Dock blev jag hemtvingad klockan ett, vilket sög men vad ska man göra?
Hellre ge upp en kväll en få utegångsförbud resten av terminen.
Föräldrar alltså.

I vilket fall så träffa jag massa nya människor och folk jag inte träffat på länge.
Det var allt som allt en lyckad kväll!

Och nu antar jag att det är lika bra att lägga sig.
Imorgon väntar allt som jag inte gjort i veckan.
Matte.
Matte.
Biologi.
Mer matte.

Kul va?
Måste nog tvinga hit någon kompis att plugga med annars överlever jag nog inte.

Pussss ♥


Important stuff

Har nyss duschat och satt och funderade på vad jag ska ha på mig ikväll..
Jag funderar faktiskt på ganska mycket mer än så. Jag funderar på vilka hemska människor det var som dödade så många människor den 11 september.
Och att Anna Lindh blev mördad 11 september.
Och att jag jättegärna vill åka till San Fransisco eller helt enkelt USA nästa år.
Och att klockan är exak 16:16 och jag är 16 år.
Och att jag saknar Ryan.

Förutom det så kurrar magen och håret droppar av vattnet.
Vilket får mig att tänka på mitt hår.
Jag skulle gärna vela färga det.
Eller köpa hårförlängning.
Eller nåt.
Kanske färga det mörkmörk brunt. Eller lite rödaktigt. Eller honungsblont?

Jag måste nog sluta tänka på så "viktiga" saker, jag blir alldeles trött i huvudet.

PUSS ♥


11/9 - 10

Salam!

Jag sitter fortfarande i pyjamas, smutsigt hår och osminkad.
Men jag gillar't. Fast det är nog dags att ta en dusch och ta ut vovven.
Om jag ska vara i stan runt sex borde jag hinna träna också. Frågan är bara om jag okar.

Igår fick jag en riktigt snygg väska från Cubus av syrran som jag velat ha länge. Tack ♥
Och 200 kr från farfar.
Och igår kom även pianot!! Det är ju inte bara mitt utan familjens, men det är främst jag som spelar.
Det är typ ett keyboard/piano. Ser ut som en keyboard låter som ett piano men har även lite effekter och sånt.Så ser det ut.

Bild på väskan kan ni få nån annan gång.

PUSS ♥


Black And Silver ChainsEn ganska enkel men ändå inte tråkig outfit (yes jag låter som en wanna-be mode expert).

T-shirt - Ellos (grejerna har äntligen kommit!! Förutom de snygga sjalarna som kommer i slutet av månaden..)

Svart baslinne - H&M

Kedjehalsband - H&M

Ring - Venedig, Italien

Tightsen vet jag inte var dem är från och jag tror inte att ni bryr er så värst mycket, dem går ju att få tag på i princip var som helst ;)

PUSS ♥


Sweet almost 18

Salam!

Idag är dagen.
Dagen jag fyller år.

Fast jag bryr mig inte så jättemycket. Min present från mamma och pappa var ju min nya mobil så det presentöppning blir det nog bara från syrrans och möjligen farfars sida.
Och ända skillnaden egentligen är att jag från och med idag står i bostadskö.
Men det är ju härligt bara det.
Två år kvar.
Sen är jag äntligen 18.
Det är precis vad 16 år betyder.
Snart 18.

Fast jag är ju glad ändå. Man tackar ju inte nej till god mat och tårta eller hur?
Kanske borde jag slå in mobilen och ge den till mig själv igen haha?
Nej, men det var en riktigt bra b-day present från mina älskade föräldrar ♥

Grattis till mig själv då!

PUSS ♥

P.S. Ni får outfitbild och sånt senare!


Svar till Maria

Det är klart det betyder väldigt mycket för många! Men jag tror inte att  musiken betyder så mycket för alla tusentals som söker till Idol som den gör för dig. Det finns undantag. Och det är oftast dem som blir kända. För dem ger verkligen aldrigaldrig upp.

Musik. Viktigare än ALLT annat?

Låten Not ready to make it nice spelas om och om igen på spotify här i mitt rum.

Den är helt enkelt för underbar.
Tyvärr kommer jag lyssna sönder den snart nog.

Har ni aldrig tänkt på alla gånger man fått en ny favoritlåt och varje gång tänker man:

"Jag kommer aldrig sluta älska den här låten. Den kommer alltid vara en av mina favoritlåtar."

Yeha right. Några veckor senare mår man nästan lite illa av att höra på den.
Några månader senare hör man den igen och får en rejäl nostalgitripp och börjar lyssna på den lite smått igen, men inte som tidigare.
Eller det kanske bara är jag som upplever det så.

Och nu när vi ändå snackar om musik.
Är det bara jag som verkligen hatar i Idol när någon (oftast Idol-juryn) frågar någon:
"Vad betyder musik för dig?"

Och varenda gång är svaret.
"Musiken är allt. Den är hela mitt liv. Det är det enda jag vill hålla på med."

Jaha? Så musiken är ALLT? Så du skulle offra din familj för musiken eller vad menar du? Om det var jag hade jag sagt att den betyder mycket för mig och att det är något jag gärna skulle hålla på med.
Men jag skulle inte hålla på och larva mig och snacka om hur det är det enda jag någonsin kommer vela göra.
Så när du åker ut, ska du bara sitta inne resten av ditt liv och inte göra någonting?
Jag förstår liksom inte.
Jag kan inte acceptera att musik betyder ALLT och att alla har hållt på med det så länge dem kan minnas av alla tusentals som söker in till Idol.
Jag går inte med på det.

Usch.
Är det verkligen bara jag som stör mig på det här något enormt?Jag kan bara säga det alla andra säger: var dig själv

Vi människor finns i alla former storlekar, färger (okej...kanske inte typ rosa då, men ni fattar). Vi har alla möjliga sorters personligheter och åsikter, tankar och uppfattningar om saker och ting.
Ändå så är det på något sätt "rätt" att vara på ett visst sätt.
Och nu snackar jag inte bara om rasism där det är bättre att vit. Eller nazism. Eller något annat slags ism. Hah.

Nej jag menar uppfattningen om hur en person bör vara personlighetsmässigt.
Ja.
I dagens samhälle (iallafall i stora delar av västvärlden) så ska man vara supersnäll, se riktigt bra ut, vara rolig, cool, unik, ha bra kondition, vara supersocial, ha pojkvän and so on. Listan av allt vi bör vara tar aldrig slut.
Jag kan ju känna att det är skitsvårt att vara allt detta. Liksom. Jag gillar att sitta hemma och lata mig ibland istället för att vara mina vänner.
Är jag någon loner då eller?
Eller jag gillar att skippa träningen för att sitta framför tvn eller hitta på något annat.
Är jag inte tillräckligt bra då?
Jag har ingen kille och jag har verkligen inte träffat många bra killar i mitt liv.
Är det något fel på mig då?
Jag tycker om mig själv, jag tycker att jag är en ganska bra människa och är nöjd med mitt liv.
Är jag självgod och sjävlisk då?

Alla dessa måsten och förväntningar.
Jag orkar inte med allt detta mer. Jag vill bara säga ifrån och skita i allt det och vara mig själv. Fullt ut.
Men det är så jäkla svårt.

Vad har ni för tips på hur man kan bara strunta i alla andra och gå sin egen väg?
För hittils har jag inte hittat svaret.
Var dig själv.
Pfft.
Vilket skämt.
I den här världen?
Really?

Yes. Really.

PUSS ♥


Promenad


Mina skor och mitt godissnöre ;)Quattro...jag vet inte riktigt vad han gör på denna bild. Ser ut som om han står på bakbenen, men det är svårt att veta haha.Sötnosen ♥

By the way I'm turning sixteen tomorrow

Tja!

Snart ska jag ut med vovvsen, men vet ni vad jag just gjort?
Jag har spelat in när jag sjunger och spelar piano. Dock ska jag inte lägga upp det här. Inte än på ett tag.
Ni får veta sen vad det handlar om.

Förresten så fyller jag år imorgon. Det känns lite overkligt. Det känns inte speciellt. Jag vet ändå att jag inte kommer att få några presenter förutom från syrran och kanske farfar. Min nya mobil var ju liksom min present så jag har ju redan fått min present från mina föräldrar.

Så egentligen är det inte så mycket som händer.

Och på lördag är det Kulturnatten. TAGGA.Kolla in musklerna! Ingen vågar bråka med mig.

Alltså det där sista var ett skämt, för er som inte fatta.

Vissa saker skriver jag helt enkelt inte ut

Känns så skönt med den välbekanta värken i benen efter träningen. Och i magmusklerna, som jag nyligen börjat träna. Har jag nämnt att det är jävligt befriande att träna? På något sätt går det inte att tänka på något annat. Allt blir bara så...fritt på något sätt. Fridfullt. Man har bara in-och utandningarna i någon sorts rytm.


Vet ni? Jag kollade igenom mitt arkiv lite snabbt. Och vet ni vad jag insåg (förutom att jag pluggade mycket mer i högstadiet än jag gör nu på gymnasiet)?
Jag skriver aldrig någonsin om mitt kärleksliv. Alltså jag har väl nämnt något om killar i största allmänhet och så vidare. Men jag kände liksom, vad tror ni egentligen? För det verkar ju som om jag är någon nunna eller nåt. Om man inte känner mig kan man ju inte veta.

Så jag vill inte gå närmare in på det men.. jag är ingen nunna. Jag skriver ingenting om vilka jag är på g med, vilka som gillar mig, vilka jag gillar, vilka jag dejtat osv. för att jag tycker inte att jag behöver det förrän det är seriöst och det har det inte varit hittils.

Jag behövde få ur mig det här för jag insåg själv att jag framstår ganska ensam om jag inte förklarar mig lite.
Fast egentligen borde jag inte behöva förklara mig. Det är min ensak. Men jag gör det iallafall.

Så ni vet ni.
Släppt hår                                                                        Uppsatt hår


Random bild. Visst ser man väldigt annorlunda ut beroende på om man har släppt eller uppsatt hår, eller hur?
Eller det kanske bara är jag haha?

Puss ♥


Det där lät så mycket bättre i mitt huvud...

Ibland kan dagar gå så himla långsamt. Idag var en sådan dag. Jag har varit på rätt så dåligt humör hela dagen.

Men när jag kom hem ryckte jag upp mig helt plötsligt. Och nu är jag taggad på att springa, göra sit-ups och känna all positiv energi som man utstrålar när man tränar. Bli riktigt svettig och känna mig fräsch efter en lång dusch. Och sedan sjunka ihop som kokt spagetti i en stol och ta det lugnt.


Hade just skrivit värsta långa inlägget om vilken försvenskad blatte jag är man det lät så fel. Det är så svårt att förklara utan att låta antingen rasistisk eller anti-sverige. För jag är inte det ena eller det andra. Okej, jag erkänner. Lite anti-sverige. Men det har inte att göra med mig. Det är hur politiken här har sköts på senaste år.
Iallafall. Det lät helt konstigt. Jag kunde inte få till det, så jag struntar i det.


PUSS ♥Man måste ju älska hur jag slänger med håret och ser ut som om jag är vackrast i världen.
Det är kanske en bra inställning, om man ska ha bra självförtroende. Eller?


Det blev ett jävla tjat om Idol

När jag satt och kollade på Idol tänkte jag hela tiden "Tänk om jag skulle våga.."
Grejen är att egentligen vill jag inte bli sångerska. Eller vill och vill. Jag skulle inte tacka nej liksom.
Men det är inte min stora dröm. Det är inte "IT". Det där som jag vill göra resten av mitt liv (det är skrivandet som är mitt kall).

Men ändå.
Jag har gått i musikklass i sex år. Jag vet att jag kan sjunga bra.
Men kan jag sjunga tillräckligt bra?
Vad jag menar är:
Har jag det där lilla extra?
Kan jag vara tjejen som kommer in och chockar juryn med min talang?
Eller åtminstone sjunger så bra att de vill se mer av mig?

SVAR: Jag har inte den blekaste.

Jag skulle lika gärna kunna vara en medioker skit, som en stjärna. Jag är inte rätt person att avgöra det.

Men jag har ett år på mig att fortsätta fundera.Don't leave me hangin

Salam!

Kollade nyss färdigt på Idol och insåg följande: Peter Jihde har blivit en del av Idol.
Han är liksom en självklarthet. Jag skulle ha blivit grymt besviken om han inte var med i år också haha.
Han är riktigt skön alltså.

Jo, anledningen till att jag hann till Idol var att teatern var så jäkla tråkig att jag och några till åkte hem i pausen. Orka liksom. Jag trodde faktiskt att den skulle vara ganska kul.

Tidigare idag var min Tekopp här. Det vill säga Èrika. Har saknat den tösen ♥
Vi hade en mysig liten catch-up, innan hon åkte iväg och jag åkte iväg till den *hrm* spännande teatern.Tänkte visa er det roliga med lampan i mitt rum: den får en att se ut som en simpsonsmänniska haha.


Underbara Klockrena Låt

Dixie Chicks - Not Ready To Make It Nice

På tisdag får mitt liv en mening igen!

Yes you heard!

På tisdag får mitt liv sin mening tillbaka, det vill säga Idol börjar. Haha, nej jag skoja bara. Jag bryr mig inte så mycket. Eller jo, när jag får en favorit bryr jag mig. Men det roliga är ju audtions när folk gör bort sig haha!

Det ska faktiskt bli kul att börja följa Idol igen, det är liksom tradiditon.

Vem blir min nya favorit i år?

Förra året var det Tove StyrkeÅret innan dess var det Amanda JenssenKommer inte ihåg mina tidiagare favoriter, men båda två har ju lyckats bra so far! Tove har ju nyligen släppt en singel och det lär bli flera och Amanda har ju släppt två skivor tror jag det är.


Ändå nackdelen är väl att jag ska på teater med några kompisar på tisdag så jag vet inte om jag hinner så hela avsnittet. Annars får jag väl kolla på internet eller nåt.
Träning

Alltså något bra med gymnasiet är att även om vi får läxor så känns det inte som det haha?

Idag har jag kört ett stenhårt träningspass (stenhårt för mig that is). Vill ni höra?
(JA DET ÄR KLART NI VILL)
Okej:
Först sprang jag intervaller på 5.6 km/h till 9.2 km/h i tjugo minuter. Och det var riktigt jobbigt kan jag säga. Jag har liksom inte tränat sen i torsdags hehe..
Sen körde jag Zumba Flat Abs (alltså man tränar magmusklerna). Det varade i tjugo minuter.
Sen började jag lyfta vikter. Jag tror jag körde 3x20 och 3x10 på olika tyngder för armarna (kommer inte ihåg vilka muskelgrupper det var). Efter det gjorde jag också 3x20 benlyft eller vad det nu än heter. Jag hade bara 2 kilo på alla dessa eftersom att jag nyligen börjat bygga upp mina muskler ordentligt.
Efter det gjorde jag 3x10 armhävningar, 3x20 situps och plankan i 45 s.
Sen strechtade jag i kanske tio minuter.
Gissa om jag var som en skumbanan i kroppen efteråt haha...

Plus att jag har inte hunnit göra något annat idag för efter skolan mötte jag upp P på stan och gick runt lite med henne ♥

Har sovmorgon imorrn (hoppas jag), så jag kommer inte vara helt slut. Har inte sovit ut på hela helgen..

Pussssss ♥


Mitt liv har sina up's and down's men i slutändan älskar jag det!Jag vet att ibland skiver jag att livet är jobbigt.
Andra dagar att det är hur bra som helst.
Sen inser man att det egentligen är underbart när det är jobbigt.
För det är så det ska vara.
Lite upp och ner.

Så justjust nu ÄLSKAR JAG MITT LIV.
Det kanske inte kommer kännas så imorgon eller om en timme, så jag tänker njuta av känslan sålänge den varar.
När den försvinner tröstar jag mig med tanken att innerst inne är det fortfarande bra.
Innerst inne älskar jag det fortfarande.

Svar till Adam

Nej det är ingen ursäkt för mig. Jag orkar inte skriva värsta svaret till dig men lite kort då:
Lite slarvfel spelar ingen roll. Samma budskap ändå. Jag tycker att Sverige har blivit rasistiskt på sistonde och det har inte bara att göra med SD. Det är bara en liten del av det hela. Jag gör det lilla jag kan genom att säga vad jag tycker. Jag är 16 vad mer kan jag göra? Jag kan ju inte rösta eller hur? Jag klagar så mycket jag vill. Hellre det än att sitta tyst och låtsas som om inget händer. Grejen med korv och sånt var bara ett EXEMPEL. Det är mycket djupare än så, det vet jag väl.
För mig spelar det stor roll att man säger vem man är, ens mail, eller blogg eller åtmintone namn. Det spelar roll för mig att veta att det är en människa som vågar stå för vem denne är innan den säger nåt. Det är klart som fan att jag inte kommer söka upp dig eller nåt. Jag vill bara inte snacka med en person som inte vågar stå för vad den tycker.  Det är inte alls någon ursäkt. Jag svarar ju på kommentarer med identitet eller hur?

5/9-10

Tja!

Ska bara klargöra en sak: nu är jag riktigt trött på alla anonyma kommentarer så kommentera helt enkelt inte om du inte vågar gå ut med vem du är. Jag står för vem jag är på min blogg, och det får du också göra på denna blogg.
Så varenda anonym kommentar som kommer nu tänker jag radera. Jag tänker inte ens läsa den, så det är slöseri med tid att ens skriva den.
Jag struntar i om du vill skydda din identitet och sånt, då kommenterar du inte heller på min blogg. Punkt slut.


Idag har jag haft en mysig dag med syrran på stan. Köpte två snygga halsband. Visar sen, kameran är på laddning ;)

Vad har ni gjort idag då?

Puss ♥På tåget påväg till Knivsta i förrigår :)

Leggins och outfitMina tights ! Älskar dem ♥ Haha, prövade dem för ett bra tag sen och har enda sen dess velat ha dem. 99 kr H&M.Gårdagens outfit. Ser riktigt risig ut alltså så det får bli en sån här crappy bild.
Jag hade iallafall en transparent tröja från Zara, instoppad i en hög blå kjol från H&M. Till det hade jag en massa armband med nitar och pärlor på samt en liten ring.

Ännu ett svar på tal

anonym om Honey, you can't break down my walls:
Du pratar om killar som om alla var en och samma individ.. Alla är olika, acceptera allas känslor, du verkar bara bry dig om dina egna..


Nej jag pratar om de killar jag har haft å göra med och de har tyvärr varit av samma skrot och korn. Det vill säga idioter. Tyvärr. Det finns jättesjyssta killar, men jag får hela tiden bevisat för mig själv att de är färre och färre av dem. Det finns sånna tjejer också, men eftersom att jag är straight så skriver jag om killar.
Och vadå acceptera andras känslor? Vad hade det ens med saken att göra? Jag accepterar och respekterr allas känslor, men det betyder inte att jag håller med dem.
Det är klart jag bryr mig mest om mina egna känslor. Det är ju mitt kärleksliv.
Jag önskar att jag kunde tänka mer på den andre i kärlek men jag är för beskyddande av mig. Jag är rädd för att bli sårad för jag har blivit det förut. Därför tänker jag inte behandla killarna som kungar eller nåt. Jag gör det på mitt sätt och om någon verkligen bryr sig om mig förstår dem det och respekterar det. På så sätt respekterar jag dem.
SVAR PÅ TAL

Sara om Det är ditt eget fel och ingen annans!:
SD kämpar för att sverige inte ska glömma bort sin egen kultur. De vill inte bränna upp varje pizzeria eller kinarestaurang, för det klart att man vill ha lite annan kultur också. De flesta vet inte ens vad sveriges kultur är för något, om man frågar så vet de flesta inte vad de ska svara. Du skriver mycket om hur det är i Iran men det har faktiskt ingen betydelse. Okej det är så här, tycker du det ska vara så överallt då? Det tycker nog verkligen inte de flesta. Så nej vi borde verkligen inte vara mer som iran. Sverige är Sverige och så ska det vara. Varför ska nåt annat land ta över vårt? Var stolt över alla länder säger jag.Nej, det är vad Sd säger att dem jobbar för. De vill stoppa invandringen osv. Är det posistivt? Sverige hade inte varit någonting utan invandrarna. Och de invandrare som bråkar och är jobbiga, är det så konstigt när de alla träbngs ihop ett gäng och blir dömda och lever på socialbidrag för att ingen engarerar sig nog?
Om du inte vet vad Sveriges kultur är verkar ju du inte ha nån koll alls. Språket? Maten (husmanskost)? Tradidionerna? De finns kvar. Men ingen tycker lika mycket om dem som invandranrnas traditioner. Tänk efter. Det är inte invandrarnas fel att Sveriges kultur blir mindre, det är vi själva som inte värnar om den, eftersom att den inte är särkilt spännande och intressant. Visst, det finns dem som gillar Sveriges kultur (rätt många faktiskt) men helt ärligt; Du äter väl hellre pizza än korv aight?
Och jag var IRONISK när jag sa att vi borde vara mer som Iran. Jag sa bara att det hade varit skönt om det bara fanns ett riktigt bra parti att välja på. Läs ordentligt innan du säger nåt. Och att jag pratar om Iran visar att jag kan dra parareller och jämföra istället för att enbart tänka på Sverige. Det har visst betydelse hur dte är i Iran. Det har betydelse för mig och detta är min blogg. Jag är halviranier och kontrasterna mellan Sverige och Iran är en del i den här bloggen.
Sluta vara så trångsynt och lär mellan raderna.
Vi vet alla att SD inte bara vill skydda Sveriges kultur. De vill ta bort allt utom Sveriges kultur och dem är så fega att dem inte ens vågar stå för det.
Jag tänker fan inte vara stolt över alla länder för jag är inte stolt över Sverige. Jag tycker Sverige har blivit fake. Det var bättre förut, det var ett fritt land som var öppet för alla. Nu är det som nån jäkla oskriven regel att om man bor i Sverige så måste man älska Sverige och Sveriges kultur. Det behöver man inte alls. Man ska respektera den, men man ska också respektera andra kulturer. Du borde vara stolt över att Sverige ens från början var ett så bra land att de tog in invandrare och skyddade dem från att dö. Jag är iallafall besviken på Sverige idag. Och långt ifrån stolt.


4/9-10

Jag orkar inte riktigt be om ursäkt eller så för min dåliga update. Det är helg.

Igår var jag i alla fall på fest i Knivsta. I början var det bara vi tjejer men framåt kvällen kom killarna också. Vid det laget hade ganska många av tjejerna åkt, men de sköna brudarna var ju kvar ♥
Det var en väldigt lyckad kväll som slutade ihopklämd med Elvira och Erik..haha. Ingen av dem ville låta mig sova, först klockan fyra somnade vi alla tre. Vi vaknade halv tio. Inte mycket sömn inte.

Egentligen skulle jag ha åkt till Sigtuna med Johanna, Ragna och Julia idag, men busstiderna gick så dåligt att jag inte orkade. Jag tar det lugnt idag istället :)

Det togs mycket bilder igår men ja..vissa (ganska många) är inte lämpliga att lägga upp så jag lägger bara upp bilderna från början av kvällen.Tjejerna väljer musik. Det blev en hel del nostalgi alltså.Ragna och Anna kunde inte riktigt hålla masken..Maten. Den där såsen var så SJUKT god.Efterrätt :DElvira och Johanna ♥Emma och Ester ♥Fridas hand, Jenny, Anna.Födelsedagsbarnen; Johanna och Julia! ♥Söta Elsa med godishatten :pHahaha...Vackra Julia  :) ♥Ingrid, Julia, Emma och Frida ;)

Nej nu får det räcka med bilder. Resten är lite för suddiga och spårade för att lägga upp..

Puss ♥Goodnight my darlings! ♥


2/9-10

Godkväll. :)

Dagen har varit bra men lång. Är riktigt trött faktiskt. Hur ska jag klara hösten och vintern? Jag kommer bo i min varma gosiga halsduk tror jag..

Efter skolan drog jag, Anna, Johanna och Emma hem till Ragna och hade lite tjejsnack och sånt. Sen drog jag Anna och Johanna till stan igen där vi skildes åt. Jag skulle leta efter present till Johanna och Julia till imorgon. Jag letade runt ett tag och efter sen mötte jag upp Sunni som hjälpte mig i jakten på presenter. Till slut hittade jag något fint åt de båda. Visar imorgon. Jag köpte även ett par mönstrade leggins till mig själv som jag har suktat efter i evigheter och nu bestämde mig för att köpa. Visar imorgon hah.

Här är i alla fall bilder på skorna, jackan och dagens outfit.Mina älskade skor ♥Jackan. Den e tightare och snyggare i verkligheten. Jag knäppte liksom inte knapparna så den ser mycket lösare ut.Dagens outfit. Lite suddig, men jag orkade inte ta en bättre bild. Min riskaka fick vara med på bilden haha.


Det är ditt eget fel och ingen annans!

Salaaam!

Idag såg jag något extremt...hemskt. Ja, hemskt är nog det rätta ordet. Jag röstade i det där riksdagsvalet på Facebook. Egentligen ville jag bara se statistiken, men när jag väl röstat så ser jag att inte mindre än 17.5 % hade röstat på SD. URSÄKTA?! SD? Är ni helt borta eller?

Typiskt Sverige. Leka liberalt frihetstänkande land och så vill vi typ slänga ut människor som tagit med sig kulturen till Sverige. Vad vill ni egentligen? Att vi ska överleva på köttbullar och älgkött eller? Åhhh.
Skicka tillbaka dem till sitt hemland så att dem blir dödade, svälter, torterade eller satta i fängelse? Jättebra Sverige. Tummen upp!

Vi borde vara mer som Iran. Där har man inget val. Dem säger att det finns val men hur du än röstar så är det ändå bara en och samma person som vinner. Spelar ingen rollom 70% röstat på den andre, det blir den som"Ledaren" vill ska vinna som vinner. Om du inte tycker som dom så kan du ja.. talk to the gun.

Nejdå så ska det verkligen inte vara! Men ibland öskar jag att det kunde skapas ett riktigt bra parti som verkligen gör skillnad. Som har rimliga mål men ändå viktiga. Istället för att göra rikare rikare. Tänka på dem som aldrig fick chansen. Ja och det partiet skulle liksom alla rösta på. Men det funkar inte. För alla tycker olika saker. Även om VISSA (SD till exempel) tycker fel så att säga.

Men man måste liksom tänka på alla. Även dem som inte har så där jättemycket pengar, är från andra länder, eller helt enkellt bor på gatan.
I Iran finns inte det tanksättet. Där lyder mottot: Om du är fattig är det du själv som trasslat till det Det finns inte minsta lilla chans att det skulle kunna vara som så att en fattig person aldrig fått chansen att plugga eller fått job. Nejnejnej. Det är ditt eget fel och ingen annans.

I och för sig  är det lite så för många fattiga. Dem tar inte tag i skolan och rycker upp sig och får ett bra jobb. Men det är inte det lättaste för alla. Alla har inte råd med skolan. Alla får inte den hjälp dem behöver. Tyvärr.

Okej nu blev det en massa deeptalk stuff men det kanske intresserar nån? Uppdaterar senare med bild på dagens outfit, jackan och skorna ;)

Puss ♥

P.S. Om SD vinner så flyttar jag från Sverige. Jag vägrar låta mig "styras" av ett rasistist homofob parti. Inte en chans. Jag drar till typ London eller nåt.


Godnatt

Funderar på att börja på Streetdance. Verkar roligt, men vet inte om det är min grej. Fast å andra sidan har jag ju aldrig prövat så det skulle kanske vara kul att se om det är någon jag vill hålla på med.

Får fortsätta fundera på det.


Goodnight ♥

P.S. Vad skulle ni läsare röstat på om ni var myndiga? Eller vad ska ni rösta på om ni nu är myndiga? :)

Jag vet hur mycket ni bryr er om mina inlägg innerst inne...

Förlåt för att jag inte uppdaterat någonting på hela dagen!

Men jag har faktiskt inte haft tid :/

Efter skolan drog jag och några tjejer på stan och tittade på kläder, åt på donken och dreglade över alla fina skor haha. Det blir riktigt nice när jag får mitt studiebidrag! Cash floooooow....

På fredag blir det tjejmiddag/kväll istället för maskerad men det bli jättemysigt! Har dock ingen aning om vad jag ska ha på mig så jag får väl rota lite i garderoben imorgon ;)

Bild på jackan och skorna kommer imorgon jag lovar! Orkar inte just nu. Ska titta lite på tv nu och sen gå och lägga mig tidigt.

Puss ♥

RSS 2.0