Innan jag dör

Min lista på saker jag vill göra innan jag dör. Den kommer antagligen bli mycket längre med åren, men såhär ser den ut just nu:


Dag 15

Dag 15 - Mina föräldrar

Mina föräldrar är grymma. Egentligen behöver jag inte säga mer men nu kör vi fullt ut va?

Pappa: Min käre far är född i Tehran i Iran. Han flydde därifrån vid 19 års ålder på grund av krig. Hans flykt till Sverige skulle kunnat bli en spännande novell och vem vet? Kanske skriver jag ner hans historia en dag.
Han har bott i Sverige sen dess och han är nu ögonkirurg och överläkare på Akademiska. Han är en av mina största förbilder. Liksom mannen kommer till ett land där han inte känner någon och inte kan språket, lär sig språket på tre månader, går ut med 4.9 (av 5.0) i betyg och tar läkarexamen och snackar nu perfekt svenska. Han träffar min mamma medan han pluggar till läkare och då är hon 16. De har varit tillsammas sen dess. Jag ser upp till honom för att han är så stark, smart och om han vill lära sig något blir han bäst på det.
Han är en pappa som gör allt för att umgås med familjen. Om jag tvivlar på mig själv någon gång så är det alltid han som ger mig självförtroendet tillbaka.


Mamma: Min mor är född i Sverige och har bott här hela sitt liv. Hon träffade pappa när hon var 16 och som jag sa, har de varit tillsammans sen dess. Tänk om man träffade sitt livs kärlek nu liksom? Lyx.
Iallafall. Hon är sjuksköterska, en duktig sådan också. Hon älskar att läsa och frossar just nu i bokrean. Min läslust och kärlek till att skriva har jag fått från henne. Hon har lärt sig att prata farsi flytande och damn, hon pratar bättre än vissa tvättäkta Iranier. Hon är en sådan mamma som älskar att spela spel och vara barnslig när hon kan. Hon har ett högt, smittsamt skratt som man blir glad av att höra.
Om jag behöver prata med någon annan än mina vänner så finns hon alltid.


(den här bilden togs i Iran, därav sjalen)

Mina föräldrar är anledingen till att jag är den jag är och jag är himla stolt över att vara deras dotter.

But you can't see past my shadesIbland blir jag riktigt irriterad på vissa människor. På de som inte försöker förstå. Som bara dömer rakt av.
De ser på mig och säger något. För de mesta har de ingen aning om vad de pratar om. Om var jag kommer ifrån, hur jag är som person. De skrapar kanske lite på ytan, bestämmer sig för att det är hopplöst och håller fast vid sin trångsynta bild av mig.
Det är de personer som har ansträngt sig, som har gett mig en chans som har sett igenom min yta som är kvar i mitt liv. Som känner mig och inte den bild de fått av mig.
Kärlek till er och tack för att ni tog er tiden att lära känna mig som jag är och inte som ni en gång trodde att jag var.

PUSS ♥

Dag 14

Dag 14 - Den här veckan

Den här veckan har det varit sportlov. Jag har gjort följande denna vecka:

Sleepover hos Nadia & Nathalie, Sleepover hos Èrika, fika med Nelly, lunch med Tilde, film & tjejsnack med Lina, gymmat, pluggat (lite),  vart på middag och fikat med Lillo, Nadia och Nathalie. Jag har hunnit med en hel del om jag får säga det själv.

Idag ska jag på stan med Lina, för att sen komma hem och fira min pappa.
Han fyller egentligen år på måndag, men vi ska fira honom idag eftersom han inte är hemma just då.

Men nu måste jag nog gå till bussen så jag önskar er en fortsatt trevlig fredag och hoppas att ni har haft ett lika bra lov som jag har haft! ♥


Dag 13

Dag 13 - Mitt rum

Jag har redan lagt upp en bild av mitt rum förrut, så jag lägger upp samma bild igen. Lat tjej, jag vet.


Den enda skillnaden i mitt rum nu är att pianot står i vardagsrummet istället och att jag har skolans laptop på skrivbordet nu under lovet.

PUSS♥

WORK OUT

Förlåt för lame bloggning, har haft så fullt upp med fikor hit och sleepovers dit så då kommer bloggning - som alltid - i andra, tredje (fjärde?) hand. Det är bara att gilla läget.

Förresten. Idag körde jag ett långt träningspass och gud vad fräsch jag känner mig nu (efter att ha duschat såklart). Träning är verkligen underbart. Man blir glad, positiv, får bättre kondition, bättre koncentrationsförmåga och så mycket mer. Nu har jag börjat inse vikten av att stretcha också (jag vet, nu liksom...), så nu gör jag det ordentligt. Musklerna blir ju längre och starkare och man blir vigare. Något som jag verkligen vill bli.

Det är många som inte tränar särskilt mycket, eller inte tränar överhuvudtaget och det är absolut inte bra. För det spelar ingen roll om du är en sån person som inte går upp ett gram fast du ätit två chipspåsar. Det spelar ingen roll att du kan sätta i dig en trerättersmiddag och fortfarande vara pinnsmal. Det är inte det som är hälsa. Träning ger verkligen så mycket mer än en kropp som man trivs med. Så om du inte gör det, sätt i gång! Hitta någon kul sport, ett kul pass på F&S eller en danskurs och bara kör på.

Jag är personligen en sån person som måste släpa sig själv till rullbandet och jag är absolut inte taggad, men när jag väl kör, då kör jag fullt ut. Många älskar själva känslan av att träna, men jag håller inte med. Det är jobbigt som fan och jag tänker mest på att nå fram till mitt mål. Det är känslan efter träningen som är det bästa. Då man är så glad av allt endorfin (hormon som frigörs när man tränar) och man känner sig stolt över att ha tagit sig igenom passet. Så om ni inte tränar för träningen i sig, så träna för känslan som följer efter ett hårt pass. Den är guld värd.


Eminem - Lose Yourself

Den ultimata träningslåten (enligt mig). Lyssnar på den x antal gånger när jag tränar.


P.S. Mitt endast lägga ut historier koncept höll ju länge, tror jag har bloggat för länge för att kunna hålla mig från att skriva om mitt liv. Egocentrisk kallas det. Men det gillar vi. D.S.

Dag 12

Dag 12 - snygga kändiskillar enligt mig

Min favoritfråga so far. Här kommer top 3 snygga kändiskillarna:


Ed Westwick


Johnny Depp


Ian Somerhalder

PUSS♥

Dag 11

Dag 11 - Detta ångrar jag

Det finns inte mycket jag ångrar, eftersom att om jag gör ett misstag så lär jag mig från det och då försöker jag verkligen att inte ångra det. Men såklart det finns saker jag önskar att jag gjorde som jag inte har gjort.

Jag ångrar att jag la ner så mycket tid på studierna i nian, istället för att ha njutit av tiden innan gymnasiet.
Jag ångrar att jag var en så stängd och ensam person ända fram tills sjuan-åttan.
Jag ångrar att jag inte umgicks mer med morfar när jag hade chansen.
Jag ångrar att jag inte gick på ett sommarläger när jag var i Kanada för några år sen, men jag var för asocial och rädd för att inte passa in för att gå dit.

Ja detta var några saker som jag ångrar, men det finns säkert mycket mer som jag bara har förträngt eller accepterat och nu gått vidare från.

PUSS ♥


Dag 10

Dag 10 - Mina rädslor

Jag är rädd för mörkret (eller snarare vad som kan finnas i det som jag inte ser)
Jag är rädd för att bli sårad
Jag är rädd för ormar och getingar
Jag är rädd för att misslyckas.
Jag är rädd för djupa hav.
Jag är rädd för att vara helt ensam.

Men framförallt är jag rädd för att vara rädd, eftersom jag så gärna vill vara stark och inte vara rädd för något. Jag vill vara modig. Men å andra sidan. Mod är väl också att våga erkänna att man är rädd?


Här har vi en riiiiktigt modig kille

Dag 9

Dag 9 - Komplex

Jag hade många fler komplex när jag var yngre, nu har jag lärt mig att acceptera och älska mitt utseende. Men det är klart jag har sämre dagar och då är det alltid min näsa. Jag har alltid tyckt att den ser så böjd och stor ut i profil. Det kanske bara är jag som tänker på det och i vilket fall som helst är ingen perfekt.

Ett annat komplex jag har är min rumpa, tycker att den är lite för stor, men hey det får man leva med. Som sagt försöker jag att tänka på det som jag tycker om med mitt utseende istället för det motsatta.

Det blir inte bättre än man gör det till, det har jag lärt mig på det svåra sättet.

PUSS ♥


Morgontrött tjej (nej jag tänker inte lägga upp en bild av min näsa i profil eller min rumpa..det är ju komplex varför skulle jag vela framhäva dem?)

Dag 8

Dag 8 - En favoritplats

Jag tycker att det är så svårt att välja ut favoritsaker. Men en plats som jag tycker om väldigt mycket är Iran. Och egentligen inte själva landet pågrund av den *svär på persiska* regeringen som har förstört landet. Men jag älskar det när jag är hemma hos min familj och alla är samlade. Jag älskar det, för jag älskar dem. Men då är det egentligen inte platsen jag gillar utan människorna.

Såå, en favoritplats....Abu Dhabi. Värme, pool, gym, god mat, vattenpipa, mina små kusiner, shopping osv. Allt det där på samma plats. Kärlek till Abu Dhabi ♥

(skulle ha lagt upp en bild därifrån men sitter vid min skoldator nu och där har jag inga bilder från Abu Dhabi)

PUSS ♥


Bild från google, men såhär kan det se ut på kvällen :)

Dag 7

Dag 7 - Det här upprör mig

Den här frågan var i förrigår, men något annat som upprör mig är när jag berättar något till någon som jag litar på och så sprider den personen det vidare = människor som inte kan hålla tyst. Om man är sån person så tycker jag att man inte ska låta ens vänner berätta saker.

Utan att bli för personlig kan jag säga att det hänt flera gånger och att det är lika hemskt varje gång. Jag blir bara så besviken och ledsen, särskilt då det är någon jag har haft tillit till och jag har ändå svårt för att lita på folk.

PUSS ♥


Dag 6

Dag 6 - Det här får mig att gråta

Någonting som verkligen får mig att gråta är när hundar blir plågade eller dör i filmer. Haha lame jag är, men jag vet inte det är så himla sorgligt. Jag tänker direkt på Quattro och att någon dag kommer även han att gå bort, hur mycket jag än inte kan tänka mig det.

Egentligen gråter jag inte så mycket för att jag är ledsen. Jag gråter för det mesta när jag är arg och jag har ingen aning om varför, så när jag  blir arg är det många som tror att jag är känslig och inte tål någonting, men jag kan liksom inte rå för det.

PUSS♥


En ganska gammal bild på min sötnos ♥

Dag 5

Dag 5 - Det här upprör mig
Liksom gårdagens fråga finns det mycket som kan uppröra lika mycket som det finns mycket som kan få en att må bra. Men en sak som jag blir väldigt ledsen av är när jag ser bilder, eller läser eller ser fattiga, sjuka människor eller bilder från utsatta barn i u-länder. Jag önskar så att jag kunde hjälpa, men samtidigt är jag bara 16 och vad kan en 16åring göra?
Det är en anledning till att jag väldigt gärna vill bli läkare och gärna gå med i läkare utan gränser. Det skulle ge mig en chans att direkt ge hjälp istället för att bara skicka pengar (något som min familj redan gör).
PUSS♥

Dag 4

Dag 4 - Det här får mig att må bra

Det är mycket som kan få mig på bra humör; ett telefonsamtal från en nära vän, oväntade godsaker, att inte ha en enda läxa (händer väldigt sällan men drömma kan man ju), sommaren, åka utomlands, bra musik osv.

Men det som får mig att må bra när jag mår som sämst är Ryan. Utan tvekan. Ett samtal med honom och allt är bra igen, i alla fall för stunden.

Slänger in en feel-good låt också bara för att ;)
Lollipop - Mika

Så gammal låt, men det gör den inte sämre.

Dag 3

Dag 3 - Vad är kärlek

Så jävla passande fråga på alla hjärtans dag haha. Detta var en väldigt svår fråga. I vilket sammanhang? Kärlek kan betyda så mycket, vara så mycket.
Det enda jag med säkerhet kan säga om kärlek är att jag inget med säkerhet kan säga. Hur nu än det går ihop.
Jag vet bara att det kan kännas underbart, hemskt, det kan såra och lappa ihop och det kan både ta och ge liv.
Och trots all skit som kärlek ger oss är det värt det när vi nån gång under vår livsstid träffar den person som det var meningen att vi skulle gå igenom allt det där för.

Glad alla hjärtans dag


Ni trodde väl inte på allvar att jag har gått och blivit blödig nu bara för att det råkar vara Valentins dag?

PUSS ♥


MumsSåhär på söndagskvällen kan jag få ett förskräckligt sockerbehov. Kanske för att jag vet att det snart är måndag och min kropp känner att den behöver all energi som går att få tag på för att orka med veckan.
Sorry, but it's empty kalorier. Kommer bara ge några extra kilon och bara tillräckligt med energi för att flumma bort helgens sista stunder.

Godnatt, mina vänner ♥


P.S. Om några utav er är som jag, låt inte sötsuget vinna! Ät ett äpple vettja, det funkar väl lika bra det. Haha. Nu var jag bra rolig va? D.S.

Dag 2

Dag 2 - Min drömkille

Jag är egentligen inte en sån tjej som har krav på hur en kille ska vara förutom det uppenbara. Det uppenbara i min värld är en kille som respekterar mig, som inte bestämmer över mig och som inte taffsar på andra tjejer.
Det där vanliga som alla andra tjejer drar till med som "romantisk och gentleman" tänker jag inte begära. Romantisk pallar jag absolut inte då jag nog är en av de mest oromantiska tjejer som finns; inga rosor (let's face it, de kommer ändå vara döda inom en vecka om jag har ansvar för dem) inga levande ljus och inga fåniga statusar på facebook.

Det jag vill ha hos en kille är någon som är rolig och positiv. Jag skulle aldrig orka med en negativ person. Jag vill kunna lita på honom och jag vill att han ska kunna lita på mig. Jag vill att han ska se bra ut. Kalla mig ytlig, men då kan jag lova att de flesta tjejer tänker precis likadant. Och även killar. Stryk det. Speciellt killar.
Förutom det så begär jag inte mycket mer.
Plus att det är enkelt att sitta och skriva hur jag vill att min drömkille ska vara, men i verkliga livet kommer jag att träffa någon som kanske inte alls är så och jag kanske ändå faller för den personen. Kärlek är inte logiskt och kan inte styras med hjärnans krav.

Min drömkille får jättegärna se ut som Ed Westwick ;)

Dag 1

Dag 1 - Om mig
Jag heter Yasmin (surprise, surprise) och är 16år och går i första ring på Lundellska skolan, Naturmedia. I ett försök att inte få det här att låta som en kontaktannons ska jag inte prata för mycket om hur rolig jag är och hur jag tycker om naturpromenader, långa bad och att kyssas i regnet (inget av det där stämde egentligen, men det låter som något typiskt att skriva på en dejtingsajt).

Anyway, det här är jag:

Lugn på utsidan ett kaos på insidan, älskar actionfilmer, torr humor, glad för det mesta, skrattar högt, övertänker, klantig, konspiratorisk (det vill säga jag ser konspirationer i det mesta och tar aldrig något för vad det ser ut att vara), kärleksfull, oromantisk, ambitiös, livrädd för att bli sårad, snabb på att ge svar på tal, kort stubin men bra på att dölja det, före detta nagelbitare, bokmal, blåögd, brunett, halviranier och stolt över det, ärlig fram till den grad att det skulle såra att säga sanningen. Lägg till en smutta besserwisser och stöttande så har ni mig.

PUSS ♥

En färgsprakande bild från nians spexfoto. Och nej, det är inte jag som pekar fuck you, vilket jag själv trodde fram tills att min syster påpekade att det var personen brevid mig. Great.

Inga missförstånd här inte


Dag 1 - Om mig
Dag 2 - Min drömkille
Dag 3 - Vad är kärlek
Dag 4 - Det här får mig att må bra
Dag 5 - Det här upprör mig
Dag 6 - Det här får mig att gråta
Dag 7 - Det här upprör mig
Dag 8 - En favoritplats
Dag 9 - Komplex
Dag 10 - Mina rädslor
Dag 11 - Detta ångrar jag
Dag 12 - snygga kändiskillar enligt mig
Dag 13 - Mitt rum
Dag 14 - Den här veckan
Dag 15 - Mina föräldrar
Dag 16 - favoritlåt och varför ?
Dag 17 - Hur tror jag att andra ser mig ?
Dag 18 - Någonting jag älskar
Fram till lovet kommer jag tyvärr inte ha tid att skriva några historier så därför kör jag igång denna 20dagars grej. Jag har inte riktigt tid och energi för att sitta och planera vad jag ska skriva om osv. just nu.
Hoppas att det är intressant nog ;)

PUSS ♥
P.S. Jag börjar förstås med detta imorgon. De flesta kanske redan hade listat ut det, men inte alla och vad vet jag? Någon kanske hade blivit jättebesviken om denne trodde att jag skulle skriva om mig själv ikväll och så struntar den i att gå ut med sina vänner utan sitter inne och uppdaterar min blogg en gång i minuten så att när jag tittar på antal sidvisningar har jag fått 347 stycken. Man vet ju aldrig vad som kan hända om man inte är tydlig liksom. D.S.

Man är aldrig för gammal för DisneyHAHAHA, min pappa är i Avesta för att han jobbar där då och då. Han hade så tråkigt efter jobbet att han bestämde sig för att gå på bio. Han tänkte se Änglagård, så han köper popcorn och allt och sätter sig till rätta. Då lägger han märke till att det bara är en massa småbarn med sina mammor där. Till slut märker han att han av misstag köpt biljtetter till disneys nya film TRASSEL. Alltså ni anar inte hur mycket jag garvade när jag fick höra det! Fast sen tyckte jag synd om honom då det är så jäkla litet där att det inte fanns något annat att välja på..


WINNER

Igår kväll fick jag ett mail om att jag vunnit en ipoddocka från Philips. Från början trodde jag det var ett sånt där spammail som jag i vanliga fall skickar direkt till trash, men sen kom jag på att jag deltagit i en tävling för några veckor sedan på myshowroom och gissa vad? Jag blev faktiskt en av fem lyckliga vinnare! :D

Förlåt förresten att det blivit för mycket "vanligt" bloggande på sistone. Det tar ju tid att skriva en historia så därför blir det ofta att jag bara snabb uppdaterar. Och skrivtips börjar jag få ont om då jag skrivit rätt många i gamla inlägg i typ ett år så vi får se hur många till det blir ;)

PUSS♥

Smaken är som baken

Känner att jag överuppdaterar bloggen idag, men jag är väl på det humöret idag helt enkelt. Har märkt att jag börjat falla tillbaka i gamla vanor i bloggandet. Antar att det ligger i generna eller nåt.

Förresten vill jag påminna er alla om att mina skrivtips inte är menade att verka som om jag är bäst och kan allt. Utan det jag faktiskt kan skriver jag. Och det är inte nödvändigtvis något alla måste följa, det är trots allt TIPS och ur min synpunkt. Till exempel tycker inte jag om för mycket adjektiv, men det kanske någon annan gör. Smaken är som baken liksom. Men så ni vet, jag är ingen författare, men jag tycker om att dela med mig av det jag vet och tycker :)
PUSS ♥
P.S. Eh mer kommentarer kanske?!  D.S.

Cross Country

Fick tårar i ögonen av att titta in i solen för att ta kort för er skull, hoppas att ni är nöjda nu....
PUSS ♥

4

En sak som många gör fel när de skriver är att de använder för mycket adjektiv i dialoger. Tiill exempel:

"Jag tänker inte gå dit!" utropade Hanna argt.
"Det ska du visst", svarade Linnea lugnt.
"Nej", fräste Hanna envist.
"Jo, du vet mycket väl att du måste", nästan viskade Linnea. Hennes blick var sänkt mot golvet. När hon tittade upp blängde hon på Hanna.
"Om du inte går vet du vad som kommer att hända...", hotade hon.
"Ja och jag bryr mig inte", avbröt Hanna.

Fattar ni grejen? Det blir för beskrivande på vilket sätt personer säger något. Om man inte har urusel fantasi så är det ganska enkelt att förstå hur en person reagerar beroende på situationen. Personligen tycker jag att det är så skönt när det bara står "sa han/hon". Ta samma exempel men ta bort lite adjektiv.

"Jag tänker inte gå dit!" utropade Hanna. Hennes ögon sköt blixtar.
"Det ska du visst", svarade Linnea.
"Nej", sa Hanna och la armarna i kors.
"Jo du vet att du måste", sa Linnea, med blicken mot golvet. "Om du inte går vet du vad som kommer att hända.." Det gick inte att missta sig på allvaret i hennes hot.
"Ja och jag bryr mig inte", sa Hanna.

Märker ni skillnaden? Erkänn att det var lättare att läsa den andra versionen än den första. För trots att jag drog ner på adjektiven så gick det ändå att få fram känslor genom handlingar.
Så mitt tips till er är att inte använda för mycket adjektiv i dialoger. Och använd gärna handlingar för att beskriva saker, för samtidigt som läsaren får lite frihet att måla upp en bild av hur det är så för det boken framåt om någon gör något.
PUSS ♥

Idag är dagen då jag alltid måste ha planer, annars klarar jag den inte. Fyra år sedan du dog, morfar. Fyra tomma år. Varje år har jag skrivit om detta och varje gång har jag försökt förklara vilket tomhål du lämnade efter dig.

Varje år den här dagen så ler jag mitt fejk leende och försöker få det att bli äkta.
För vem vill se mig gråta? Vad skulle poängen med det vara? Hellre håller jag det inne, är stark och påminner mig själv om att du ändå finns med mig varje dag. Och framför allt så vet jag att du inte skulle vela att jag grät, jag vet att du mest av allt ville att jag skulle vara glad och må bra och om jag då inte ens försöker känns det som om jag sviker.
Så jag ler mitt fejk leende och försöker få det att bli äkta. Jag är duktig på det också. Ni vet vad man säger: övning ger färdighet.
Jag älskar dig, har alltid gjort, kommer alltid att göra ♥Utan Dina Andetag - Carolina Wallin Pérez

030211

Jag hade tänkt skriva ett roligt inlägg. Lite småfyndigt sådär. Men så blev det ju inte riktigt.

Så jag gör en avledningsmanöver från det faktum att min humor är där ---> ____ nere idag (faktiskt de flesta dagarna, men det behöver vi väl ändå inte gå in på?).Jag har nyligen blivit väldigt fäst vid mitt piano. Mitt pianospelande går alltid i perioder. Det kan gå flera veckor utan att jag spelar och sen plötsligt sitter jag minst en timme varje dag och övar och övar. Just nu är jag i den senare perioden. Jag försöker lära mig en vals av Chopin som jag kunde spela felfritt förra året och nu vill jag kunna göra det igen. Och när jag vill något. När jag verkligen vill något. Då lyckas jag för det mesta.

 Jag hittade ingen bild på den vals jag övar på. Men visst ser denna svår ut? Just det. Jag är fett hardcore som redan kan den egentligen är den inte särskilt svår och de flesta som spelat piano några år kan spela den utantill.


FASH!ON

För tillfället har min - i vanliga fall - så djupa sjö av blogg idéer torkat ut och jag låter er därför ta del av en av mina goda vänner och även medbloggares (är det ens ett ord? Om inte, så skapade jag just det ordet och har härmed tagit patent på det) inlägg.
KLICKA HÄR för att komma till inlägget. OBS! Inlägget handlar om modestilar och hur de har förändrats genom åren (som lustigt nog var min idé). Så om ni inte gillar mode ska ni ändå klicka på länken för det är som så att just denna bloggerska  är riktigt duktig på att skriva roliga och intressanta inlägg som handlar om väldigt olika saker varje gång ;)
Förresten ska jag försöka ta lite mer bilder. Jag lovar.
PUSS ♥
Måste bara tillägga att det ser ut som om jag tittar på er med avsmak på denna bild. Som om jag anstränger mig för att inte visa hur illa jag tycker om er. Detta är dock bara skenet som bedrar. Jag är helt enkel en jävel på skådespeleri (liksom en termin på dramakursen på lundellska sätter sina spår). Så ni vet. Jag tycker om er. Egentligen ♥

RSS 2.0